29. 4. 2024   |   svátek má Robert
 

Szegedinský guláš

Název Množství a jednotka
vepřový bůček bez kosti 600 gramů
vepřové sádlo 1 - 2 lžíce
cibule 2 kusy
kyselé zelí 250 gramů
smetana 2 dl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: maďarská
Příprava: 30 min.
Vaření: 01 h.
Jarča



Postup
Na sádle zpěníme drobně nakrájené cibule, přidáme mletou papriku, promícháme, přidáme na kostky pokrájený bůček a zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo. Přidáme ostatní koření, podlijeme vodou a vaříme téměř do měkka. Jakmile je maso poloměkké, přidáme překrájené kyselé zelí, rajský protlak a vaříme doměkka. Zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Opět provaříme. Na závěr, pokud je třeba, dochutíme soli a pepřem.


 


RECEPTY

Jahodový koláč se sněhovou pěnou

Postup: Na vál nasypeme mouku, cukr, nastrouháme citronovou kůru ze 1/4 citrónu a... zobrazit recept

RECEPTY
RECEPTY

Ořechová prkýnka

Postup: Smícháme všechny suroviny v těsto (ořechy dávám jaké zrovna mám, lískáče, někdy... zobrazit recept

RECEPTY

Thajské vepřové soté (Phad Gra Pao Mu)

Postup: Česnek oloupeme a společně s chilli papričkami rozmixujeme na pastu. Pokud máme... zobrazit recept

RECEPTY

Ražniči

Postup: Vepřové plecko nakrájíme nejdříve na plátky, pak na kostky. Uzený bůček také... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion na Vyhlídce

Penzion na Vyhlídce je neobyčejný penzion Beskyd, který svým optimálním...